Τηλέφωνο άμεσης επικοινωνίας 6934177977

Ιπποκράτους 155, Αθήνα Τοποθεσία

Θεραπείες αντιγήρανσης

Θεραπείες αντιγήρανσης

 

Μεσοθεραπεία προσώπου, λαιμού & ντεκολτέ

Η μεσoθεραπεία είναι μία τεχνική άμεσης εισαγωγής διαφόρων ουσιών στο τμήμα του δέρματος που ονομάζεται χόριo, το μεσαίο στρώμα (γι’ αυτό και το όνομα μεσοθεραπεία).

Η εφαρμογή της μεσoθεραπείας γίνεται με ανώδυνες μικρο-ενέσεις στο χόριο, με τη χρήση πολύ λεπτών βελονών (διαμέτρου περίπου 0,3 χιλιοστών). Οι ενέσεις αυτές πρέπει να γίνονται ούτε πολύ βαθιά στο δέρμα, αλλά ούτε και πολύ επιφανειακά.

Τα εξειδικευμένης μορφής ενέσιμα υλικά χορηγούνται ενδοδερμικά και τοπικά. Τοπικά σημαίνει όσο το δυνατόν πιο κοντά στο σημείο που πάσχει ή στην ευαισθητοποιημένη ζώνη ή στη ζώνη προβολής.

Πρωτοπόρος της μεσοθεραπείας θεωρείται ο Γάλλος Μισέλ Πιστόρ (1924–2003).

Πηγή: Wikipedia

 

Εμφυτέυματα ρυτίδων (FILLER) με υαλουρονικό οξύ

Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα φυσικό υδρόφιλο συστατικό του δέρματος. Πρόκειται για έναν πολυσακχαρίτη που είναι κύριο συστατικό της θεμέλιας ουσίας του δέρματος. Είναι συνήθως προϊόν βιοτεχνολογίας ή λαμβάνεται ως εκχύλισμα φυσικών ουσιών. Έτσι ως φυσικό προϊόν δεν δημιουργεί κανένα απολύτως πρόβλημα αλλεργίας ή άλλων ανεπιθύμητων ενεργειών σε όποια μορφή και αν χρησιμοποιείται.
Tο υαλουρονικό οξύ είναι κύριο συστατικό της εξωκυττάριας θεμέλιας ουσίας του συνδετικού ιστού του ανθρώπου και των ζώων. Bρίσκεται σε υψηλή συγκέντρωση κυρίως στους ιστούς που αναπτύσσονται ή σε αυτούς που αναγεννώνται.O ρόλος του είναι επίσης καθοριστικός στην επούλωση των τραυμάτων.

H πιο σημαντική αποθήκη υαλουρονικού οξέος είναι το δέρμα.

H δράση του Υαλουρονικού Οξέως είναι πολύ σημαντική για ένα δέρμα υγιές, ζωντανό, σφιχτό και λαμπερό. Σήμερα, το Υαλουρονικό Οξύ χρησιμοποιείται στην ιατρική για να μειώσει το ενδεχόμενο των μετεγχειρητικών συμφύσεων, ως ελαστικό και κολλώδες μέσο στην ενδοφθαλμική χειρουργική και ως υγρό αντικατάστασης του υγρού μεμβράνης άρθρωσης.

Το υαλουρονικό οξύ είναι μια φυσικά παραγόμενη ουσία στο αρθρικό υγρό που παρέχει λίπανση και μαλακή προστασία στην άρθρωση. Καθώς η οστεοαρθρίτιδα συνεχίζει να εξελίσσεται, το αρθρικό υγρό γίνεται πιο αραιό με υαλουρονικό οξύ και έτσι χάνει την ικανότητα του να λιπαίνει και να προστατεύει σωστά τον αρθρικό χόνδρο.